Wimbledon: Güç gösterisinden sonra Iga Swiatek eleştirmenlerine hevesli

activism

Member
Polonya basını Iga Swiatek'i “yok edici” olarak kutluyor ve Amanda Anisimova'ya karşı tarihi zaferini “testere ile katliam” olarak kutluyor. 24 yaşındaki Wimbledon'u daha önce hiç görülmemiş bir fikirle memnun etti. Swiatek daha sonra zaferi kendi amaçları için kullanır.

Iga Swiatek, 114 yıl içinde tek taraflı finalde ilk Wimbledon zaferi için Prenses Kate'in tebriklerini dinledi. Amerikan Amanda Anisimova'ya karşı inanılmaz 6: 0, 6: 0 ile tenis tarihi yazmış olduğu için direkleri bunalmıştı. Ancak, saygıdeğer All England Club'daki terasın önünde Galler Prensesi ile konuşma.

“Çocukluğumdan beri, kraliyet ailesinin büyük bir hayranıydım,” dedi Swiatek daha sonra bir gülümsemeyle ve neden herhangi bir ayrıntı hatırlayamadığını açıkladı. “Sadece sahte pas yapmak ve iyi davranmak istemedim.”

24 yaşındaki çocuk, merkez mahkemelerin çimlerinde neredeyse hiç hata yapmadı. Sadece 57 dakika içinde bunalmış rakibini sahadan süpürdü. Sadece Steffi Graf, 1988'de Natascha Zwerewa'ya karşı Fransız Açık finalinde Grand Slams'ta modern çağda oyun kaybı olmadan son bir galibiyet aldı. Wimbledon'da, sadece İngiliz Dorothea Odaları daha önce profesyonel tenisin henüz mümkün olmadığı 1911'de başarılı oldu.

Swiatek zor zamanlar geçirdi

Bu tarihi zaferin anı, Swiatek'i evden eleştirmenlerle bir yerleşim için kullandı. “Polonyalı medyanın bana ve ekibime son birkaç ay boyunca nasıl davrandığı gerçekten hoş değildi” dedi 24 yaşındaki. “Umarım beni yalnız bırakıyorsun. Bu benim kendi sürecim, kendi hayatım ve kendi kariyerim. Umarım şimdi özgürlüğüm var.”

Wimbledon'un önündeki dünyanın eski bir numarası 13 ay boyunca unvansız kalmıştı. Neredeyse bir yıl önce, bir aylık doping kilidini kaybetmek zorunda kaldı ve dünya sıralamasında sekizinci sıraya düştü. Şimdi dört kez Fransız açık kazanan, aslında sevilmeyen çimlerde çok büyük zafer için ekstra sınıfa sahip olduğunu kanıtladı.

Swiatek, bu başlık diğerlerinden daha iyi hissettirdi çünkü kimse onu beklemiyor. Kendisi dahil. İngiliz Guardian, “Neden tarihin en büyük tenis oyuncularından biri olacağını gösterdi.” Bu bunu öncelikle özel anlarda kanıtlar. Büyük bir slam turnuvasında altı son oyununun hiçbiri, sadece Legends Margaret Court ve Monica Seles'i önünde yöneten Swiatek'i kaybetmedi. 30 nihai katılımcı ile 23 kez unvanı kazandı.

Ayrıca, Grand Slam son çıkışının ilk çıkışı Anisimova'ya karşı, bunalmış rakibinin her zayıflığını acımasızca kullandı. Yerli basın, bu zihniyet nedeniyle “Polonyalı Destroyer” ve “Wimbledon Kraliçesi” (“Super Express”) (“Gazeta Wyborcza”) için Swiatek'i kutladı. Swiatek en önemli oyunlarda ekstra uzun süredir açıkladı: “Finaller bazen biraz çirkin olabilir çünkü çok fazla stres var. Deneyimlerimi öncekilerden kullandım.”

Prenses Kate'in sözleri Anisimova'yı duygusal hale getiriyor

Bu yük açıkça fark edildi. Sahne rekabet edemeyecek kadar büyük görünüyordu. Yani dünya sınıfına geri dönmesi için taçlandıran ihtişam (hala) gerçekleşemiyordu. İki yıl önce, Amerikalılar aylarca aylarca durakladı, geçen yıl Wimbledon'da yeterlilikte başarısız oldu.

Yıkıcı yenilgi sırasında bile, gözyaşları sahaya geldi, ödül töreni sırasında ona özel olarak ona teşekkür etmesi için teşekkür etti.

Prenses Kate de görünüşe göre kaybeden için bu sefer inşa edilen doğru kelimeleri de buldu. “Bana beni duygusal olarak yapan bazı şeyler söyledi,” diye bildirdi Anisimova bir gülümsemeyle. Kate gerçekten güzeldi ve ona başını dik tutmasını tavsiye etti. “Bence bu gün olumlu.”

PK/PDA