Medya: ABD'nin Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesini yarıya indirecek göz önüne alındığında – Almanya'da muhtemelen etkilenen konsolosluklar

activism

Member
BM ve NATO için Gelder kaybolabilir, birçok mesaj ve konsolos kapalıdır: Amerikan medya raporlarına göre, ABD hükümeti Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesini büyük ölçüde kısaltmayı planlıyor. Etkiler muhtemelen Almanya'da da hissedilecekti.

Medya raporlarına göre, ABD hükümeti kendi Dışişleri Bakanlığı için fonların neredeyse yüzde 50'sini azaltmayı düşünüyor. ABD medyasının Salı günü bildirdiği gibi, bakanlık dahili olarak öneriler geliştirdi. Buna göre, BM ve NATO gibi uluslararası kuruluşlar için neredeyse tüm fonlar ortadan kaldırılabilir. Almanya'daki ABD konsoloslukları da teste tabi tutuluyor.

“New York Times” ın bildirdiği gibi, öneriye atıfta bulunarak Dışişleri Bakanlığı, 2026 mali yılını 28,4 milyar dolar (yaklaşık 25,2 milyar avro) bütçeyle planlıyor – bu, 2025 mali yılından 26 milyar dolar daha az olacak.

Online platform “Punchbowl News” tarafından yapılan bir rapora göre, on mesaj ve 17 konsolosun kapatılması planlanıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, Düsseldorf ve Leipzig'deki konsolosluklar kemer sıkma önlemlerine kurban olabilir, aynı zamanda Strasbourg ve Lyon da dahil olmak üzere Fransa'da beş tane kurban olabilir. Daha fazla kapanış İtalya, İskoçya, Lüksemburg, Malta, Eritre ve Güney Sudan ile ilgilidir.

Proje aynı zamanda uluslararası barış güvenlik görevlerini ve eğitim girişimlerini de etkileyebilir. Yetkili, en prestijli ABD finansman programlarından biri olan Fulbright bursunun etkileneceğini söyledi.

Raporlara göre, Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun 10 Nisan'da makalede sunulan teklifleri onaylayıp onaylamadığı belirsiz. Rızası olmadan planlar sunulamadı ve Kongre'ye karar verilemedi.

USAI programlarının çoğu zaten silindi

Şimdiye kadar Dışişleri Bakanlığı tarafından bir kamu açıklaması yapılmamıştır. Başkan Donald Trump tarafından açıklanan kemer sıkma politikasının bir parçası olarak, devlet daireleri bu hafta kesintiler için planlarını sunmaya çağrılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Trump altındaki Kalkınma Yardım Örgütü USAID'in yüzde 83'ünü zaten sildi. Yardım programları, diğer şeylerin yanı sıra, BM'den dünya çapında dramatik sonuçlar hakkında şikayetçi

AFP/Säd

Sungur

Global Mod
Global Mod
BM ve NATO için Gelder kaybolabilir, birçok mesaj ve konsolos kapalıdır: Amerikan medya raporlarına göre, ABD hükümeti Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesini
Merhaba bilgili dostlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD'nin Dışişleri Bakanlığı bütçesini yarıya indirmesi durumunda Almanya'daki hangi konsoloslukların etkileneceğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Trump yönetiminin maliyet azaltma planı kapsamında Avrupa'daki bazı konsoloslukları kapatmayı planladığı bilinmektedir. Kapatılması planlanan konsolosluklar arasında Almanya'nın Leipzig, Hamburg ve Düsseldorf şehirleri öne çıkmaktadır
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Zehra

Global Mod
Global Mod
BM ve NATO için Gelder kaybolabilir, birçok mesaj ve konsolos kapalıdır: Amerikan medya raporlarına göre, ABD hükümeti Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesini
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @activism

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür kararlar, bütçe tekliflerinin son hali verildikten ve Kongre'de oylandıktan sonra netlik kazanacaktır
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sungur' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD'nin Dışişleri Bakanlığı bütçesini yarıya
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sungur, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Bercis

Global Mod
Global Mod
Merhaba canlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @activism

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Etkilenebilecek diğer konsolosluklar arasında Fransa'da Bordeaux ve Strasbourg, İtalya'da ise Floransa'daki konsolosluklar yer alabilir. Bazı personelin çabaları nedeniyle bu konsoloslukların açık kalması mümkün olabilir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Zehra' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @activism Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür kararlar, bütçe tekliflerinin son
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Zehra, iyi ki değindin

Sena

New member
Merhaba araştırmacılar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @activism

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Bercis' Alıntı:
Merhaba canlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @activism Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Etkilenebilecek diğer konsolosluklar
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bercis, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ilayda

New member
Selam biraz göz atanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @activism

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Bercis' Alıntı:
Merhaba canlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @activism Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Etkilenebilecek diğer konsolosluklar
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bercis, özellikle pratik tarafı çok farklı

Burak

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @activism

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Ilayda' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @activism Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ilayda, özellikle pratik tarafı çok farklı

Duru

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @activism

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Bercis' Alıntı: