Formula 1: Mercedes'te saf bir çaresizlik var

activism

Member
Spor Dalları formül 1

“Kendimi burnuma vurmak istiyorum” – Mercedes'te tam bir çaresizlik var



Şu an: 10:03| Okuma süresi: 2 dakika


Sainz, Leclerc'in önünde kazandı; dünya şampiyonu Verstappen elendi




Formula 1 sezonunun üçüncü yarış haftasonunda “Scuderia” zafere ulaştı: Carlos Sainz, Avustralya Grand Prix'sini Ferrari'den takım arkadaşı Charles Leclerc'in önünde kazandı. Red Bull'da dünya şampiyonu Max Verstappen bu sene ilk yenilgisini yaşadı.



Yıllarca Formula 1'i domine eden Mercedes, başarılı yarış ekibinin artık sadece eski halinin gölgesinde kaldığını ve yeni sezonun başlangıcının tam bir felaket olduğunu söylüyor. Takım patronu bunun “çok acımasız” olduğunu itiraf ediyor.





MMercedes, Avustralya'daki Formula 1 fiyaskosundan derinden etkilendi. Rekor dünya şampiyonu Lewis Hamilton, sezonun üçüncü yarışında yaşanan motor arızasının ardından eski sektör lideri adına erken emekli olurken, takım arkadaşı George Russell, bitişe kısa bir süre kala kaza nedeniyle Grand Prix'i tamamlayamadı.

“Durum hakkında her zaman olumlu ve iyimser olduğumu söylersem yalan söylemiş olurum. Ancak olumsuz düşüncelerin üstesinden gelmeli ve kendinize bunu düzelteceğimizi söylemelisiniz,” dedi takım patronu Toto Wolff, Melbourne'deki sinir bozucu hafta sonundan sonra. Ancak “çok acımasız” hissettiriyor.


ayrıca oku







2022 sezonundaki aerodinamik yeniliğinden bu yana Mercedes yalnızca bir Grand Prix kazanmayı başardı. Bu yıldan önce yarış takımı nihayet otomobilin karamsarlığını kontrol altına almayı umuyordu. Red Bull, Ferrari ve McLaren şu anda takımlar şampiyonasında Silver Arrows'un önünde yer alıyor.

Hamilton: “Sezona şimdiye kadar yaşadığım en kötü başlangıçtı”


Geçen yıl Charles Leclerc ve Carlos Sainz'ın Avustralya'da büyük sorunları vardı. Bu kez Melbourne'de Ferrari adına ikinci ve birinci oldular. “Bir yandan burnuma yumruk atmak istiyorum. Ancak öte yandan, bu aynı zamanda, eğer işleri doğru yaparsanız, işleri hızlı bir şekilde tersine çevirebileceğinizin de bir kanıtıdır,” dedi Wolff, 2018'de Avusturya'dan bu yana Mercedes'teki ilk çifte başarısızlığın ardından. “Sadece inanmaya devam etmelisiniz.”


Lewis Hamilton servis ediliyor




Lewis Hamilton servis ediliyor

Kaynak: Getty Images aracılığıyla Future Publishing/Future Publishing


2025'te Ferrari pilotu olarak Sainz'ın yerini alacak Hamilton şu anda düşük bir noktada. 39 yaşındaki oyuncu, “Bu şimdiye kadar yaşadığım en kötü sezon başlangıcıydı” dedi. Hamilton yeni yıla üç yarıştan sadece sekiz puanla başladı. Yine de: “Şaşırtıcı bir şekilde kendimi oldukça iyi hissediyorum. Olayları perspektif içinde tutmaya çalışıyorum. Çok daha kötü olabilir” dedi.