Alexander Schweitzer: “Zaman Aşırı Olur” – Başbakan Bayan Çağrısı Federal Başkan – Video

activism

Member
Makale türü:videoAlexander Schweitzer

“Zaman Yatar Yüzdedir” – Başbakan, Bayan Federal Başkan olarak çağırıyor

Durum: 18:39Süre: 4 dakika

Rhineland-Palatinatin Başbakanı Alexander Schweitzer (SPD), Federal Başkan olarak bir kadın için Dünya TV'de konuşuyor: “Benim önerim, bir kadını aday göstermemiz ve toplumu ileriye götürebileceğimizdir.”

Welt: Bakan, bir röportajda, bu ofisteki bir kadının eşitlik için çok iyi bir sinyal olduğunu söylediniz. Neden gözlerinde bir kadının zamanı?

Schweitzer: Bence zamanın olgunlaşmadığını düşünüyorum. Almanya Federal Cumhuriyeti tarihinde çok mükemmel federal başkanlarımız vardı. Tüm çeşitlilikte, ülkeye her zaman iyi dürtüler verdiler. Ancak, on iki federal cumhurbaşkanının birbiri ardına ofiste erkekler olsaydı, o zaman zaman sadece olgunlaşmadığını değil, toplumun diğer yarısının, yani kadınların nihayet ülkemizi temsil etmeye geldiğini gerçekten kendimiz olarak kabul etmeliyiz. Bence bu sadece siyasette değil, bir bütün olarak toplumda iyi bir sinyal.

Dünya: Cinsiyet, Almanya'daki en yüksek ofisin tahsisinde önemli bir kriter olabilir mi? Eleştirmenler, adayların yeteneğinin ve yeterliliğinin belirleyici olduğunu savunuyorlar.

Schweitzer: Evet, bu yüzden kadın olmanın lehine oluyorum çünkü kadınlar yetkin, toplumun her alanında sorumluluk alabiliyor. Bunu her gün yapıyorlar ve bence bunu ülkemizin başında, eyaletimizin başında da yapmalısınız, çünkü elbette birçok kadının sadece kadınların değil, sadece toplumun veya toplumun ilgili kısmının değil, aynı zamanda toplumun ön planında olduğunun bir sinyali de var. Bence bu hafife almamamız gereken önemli bir işaret. Ama aksi takdirde, cinsiyet sorununun tek başına önemli olmadığını belirtmek benim için önemlidir, ancak yıllarca erkeklerimiz olsaydı, devletimizin başında arka arkaya onlarca yıl boyunca kimse sormadı ya da yeterli değil, bu nasıl olabilir? Sadece yeterlilik var mı, yeteneği sadece bir rol oynadı mı? Yoksa sadece, erkek -baskın yapılar bir erkek seçmek için geldi mi? Sanırım sosyal gelişimin çok ötesindeyiz ve bu yüzden kendimi o kadar güçlü hale getiriyorum ki, ülkemizin tepesinde, eyaletimizin başında bir kadın ilk temsilci olarak geliyor.

Welt: Bir Alman federal cumhurbaşkanı hakkında sorulduğunda, “Tagesspiegel” i “kendinden emin olduklarını” söylediler. Koalisyon müzakerelerinde bir co -negotiator siz misiniz, aynı zamanda konuşuldu mu?

SCHWEITZER: Bu yüzden aslında ekonomi ve sanayi alanında müzakere ettim, bu yüzden doğal olarak bir sonraki federal başkan kim olacağı veya bir sonraki federal başkan olacağı önemli değildi. Bence bundan bağımsız olarak, bu ülkede bununla uğraşmamız önemlidir, Frank-Walter Steinmeier'den nasıl geçmeli, bir noktada mükemmel bir terimi tamamlamış olacak ve bence Almanya'da, ülkemizin tepesinde ve bir kadını aday gösterdiğimiz önerimden hoş, birlikte tartışmaya sahip olabiliriz.

Welt: CDU'dan ne tür sinyaller aldınız? Buna açık olur musun?

Schweitzer: Şimdi müzakerelere liderlik eden ben değilim, ama kendimi herkese açık olarak ifade ettiğimde, meslektaşlarının CDU ve CSU'dan da konuştuğunu gördüm. Bu, sadece hükümette veya federal konseyde değil, aynı zamanda federal konseyde değil, aynı zamanda tartışmayı dört gözle beklediğinden eminim ki, bu teklif için sadece siyasette değil, federal konseyde değil, aynı zamanda, insanlarımızın en iyi temsili olduğunu düşündüğümüzün sorusuna cevap verdiğimizden emin olduğumdan eminim. Gerçekten yönetici sorumluluğu yok, ancak yüksek bir sembolik gücü ve yüksek bir temsili sorumluluğu var ve aynı zamanda ülkeye her zaman oryantasyon ve toplumu bir arada tutma önerileri verme sorumluluğuna sahip ve bence kesinlikle Almanya'da nitelikli, mükemmel kadınlar bulacağız.

Röportajın transkripti dünya tarafından düzenlendi.

© Axel Springer Deutschland Gmbh. Her hakkı saklıdır.